en site fr site ja site日本語

Over het kantoor

Alex van den Heuvel advocaat
Geboren: 1969 te Voorburg (opgegroeid in het Westland)
Opleiding:
  • Open Universiteit, BA Nederlands recht (cum laude)
  • Universiteit Utrecht, MA Internationaal Publiekrecht (cum laude)
  • Universiteit Leiden, specialisatie Arbeidsrecht
  • Artec Neval, specialisatie Arbeidsrecht (cum laude)
  • Universiteit Leiden, Faculteit der Letteren
Eerdere professionele ervaring:
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)
  • United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR)
  • Amnesty International Nederland en London (HQ)
Talen: Nederlands, Engels, Hebreeuws, Frans

A van den Heuvel Advocatuur is een toegewijd en ambitieus kantoor, onder leiding van mr. drs. G.H.A. (Alex) van den Heuvel. Van hem kunt u verwachten dat uw zaak de aandacht krijgt die het verdient en dat hij zich met praktische instelling inzet om voor u de meest wenselijke en bestendige uitkomst te verkrijgen, buiten rechte of via procedure wanneer gewenst of geboden.

Mr. Alex van den Heuvel is een ervaren jurist, cum laude afgestudeerd aan de Open Universiteit en de Universiteit Utrecht, met jarenlange werkervaring bij grote nationale en internationale organisaties, zowel overheid als non-profit, zoals de IND, de Verenigde Naties en Amnesty International. Zijn eerste expertise bouwde hij op in vreemdelingen- en vluchtelingenrecht en mensenrechten (met name internationaal arbeidsrecht). Zijn werk bracht hem naar landen als Israël, Eritrea en Engeland, waar hij een aantal jaren heeft doorgebracht. Zodoende spreekt hij verscheidene talen: vloeiend Engels, goed Hebreeuws en Frans op redelijk werkniveau.

In 2014 besloot hij terug te keren naar Nederland om een eigen juridisch kantoor te openen, zich primair toeleggend op Nederlands en Europees arbeidsrecht en immigratierecht (vreemdelingenrecht), alhoewel hij tevens andere civielrechtelijke en bestuursrechtelijke zaken aanneemt.

Naast zijn rechtenstudie aan de Open Universiteit (BA) en de Universiteit Utrecht (MA) heeft hij twee specialisatie-opleidingen arbeidsrecht afgerond (eveneens cum laude), waaronder de PAO cursus arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden.

Tevens heeft hij in 2017 zijn opleiding als mediator afgerond bij het erkende mediation-instituut MTi.